ponedeljek, 21. november 2016

V iskanju sponzorja

foto: Aleš Kegl

Nova sezona se je končno pričela. Medtem, ko večina smučarjev začenja s treningi na snegu že v oktobru, imamo turni in prosti smučarji drugačen urnik. Začetek sezone se ponavadi zamakne v december, lansko leto se je celo v februar, konec pa se lahko zavleče v pozno pomlad in zgodnje poletje, ko je večina ljudi z mislimi že zdavnaj na morju. Vendar nič za to, v tem športu uživamo in zanj živimo.

Priprave na sezono

S poznejšim začetkom zime je povezano tudi poznejše urejanje ''pisarniških'' stvari. V septembru sem podpisal pogodbo z Elanom in tako tudi uradno postal njihov smučar, na kar sem kar malo ponosen. Poleg Elana mi v letošnji sezoni ob strani ponovno stoji trgovina ActionMama, po zaslugi katere sem opremljen z vrhunsko opremo in oblačili. V letošnji sezoni bom uporabljal Tecnica smučarske čevlje, Norronina oblačila in Markerjevo zaščitno opremo. Poleg ActionMame mi izredno podporo nudijo tudi v FactoryStore - enemu najmočnejših uvoznikov športnih znamk v Sloveniji. Opremili so me z vrhunsko ameriško znamko nahrbtnikov Osprey Packs in lahko sem hvalažen, da imam praktično za katerokoli aktivnost drug nahrbtnik. To olajša marsikater problem, poleg tega pa je logistika precej lažja. Poleg zgoraj omenjenih in proizvajalca sončnih očal Kult Eyewear, pa sem letos dobil priložnost še pri Valentinu Goršku, s katerim sem podpisal pogodbo za center športne prehrane 4Endurance. Znamko, večini poznano pod imenom TG Sportlife, bomo s skupnimi močmi poskusili spraviti na povsem novo raven in se že veselim nadalnjega sodelovanja.
Še vedno pa mi največjo finančno podporo nudijo starši, ki mi financirajo moje drago prevozno sredstvo.

Zdaj se obračam na vas. Potrebujem finančnega sponzorja, ki bi mi kril vsaj del preostalih stroškov. Letos imam v arzenalu tri pare smuči, vendar moram za enega dokupit še vezi in kože, brez katerih so smuči žal neuporabne. Če bi slučajno bilo sredstev dovolj, bi preostanek porabil za treninge v Avstriji dokler v naših gorah mati Narava ne natrosi dovolj snega za začetek mojih projektov. Želel bi si, da bi si preostanek lahko financiral sam, vendar zaradi rednega obiskovanja fakultete to žal ni mogoče, ker pa bi rad svoj potencial izkoristil v čim večji meri, se zdaj vljudno obračam na vas. Če ima kdorkoli izmed vas podjetje, ki bi čutilo potencial v oglaševanju prek mene, na tej strani in socialnih omrežjih, smučeh, čeladah in avtu, se toplo priporočam za elektronsko pošto na moj naslov: erjavec.transition.simon@gmail.com.

Ledeniška delavnica 2017

Nekaj tednov nazaj sem dobil povabilo na ledeniško delavnico s strani Petre in Roka, ki imata vodniško agencijo Vertical Adventures in si datum rezerviral že daleč vnaprej. Zlasti Rok mi je v preteklosti že pomagal pri marsikateri malenkosti, informacijah in mi dal veliko nasvetov glede opreme. Tisti, ki Roka in Petro poznate, veste, da sta izjemno prijazna in preprosta kljub njunemu znanju, izkušnjam in vsemi obveznostmi, ki jih imata, poleg tega pa sta vedno pripravljena priskočiti na pomoč.

Na kup sta nas zbrala 6 slovenskih freeride smučarjev in deskarjev, ki se za piko na i med seboj vsi poznamo. Ostali se delavnice žal niso mogli udeležiti in lahko rečem, da so bili pogrešani. Dobra družba, motivacija za delo in učenje ter začetek nove sezone so ustvarili odlične pogoje za pridobivanje novih in obnavljanje starih tehničnih veščin. Velika količina informacij sicer naredi tak vikend naporen, a nadvse poučen.

Zaradi dobre napovedi - snežne seveda, sem s seboj vzel svoje najširše smuči (Ripstick 116) v upanju, da naredimo tudi kakšen zavoj po svežem snegu, katerega pa je veter na žalost odpihnil še preden je padel na ledenik. V soboto smo delavnico opravljali kar v snežnem metežu ob močnem vetru, v nedeljo pa se je nebo odprlo in pokazalo se je sonce. Ko smo stopili iz gondole, se je pod nami odprl povsem drug svet kot dan poprej - neskončna belina in zanimive oblike vrhov, preoblikovane s strani umikanja ledenikov in narave.


Kljub soncu pa nedelja ni bila pretirano topla. Veter je konstantno pihal prek 50 km/h, sunki pa so bili precej močnejši in v nekaj trenutkih nas je pošteno premikalo po ledeniku. :)
Če smo prejšnji dan obnavljali stara znanja in se učili preprostejših manevrov, smo se v nedeljo lotili precej težjih. V iskanju odkrite ledeniške razpoke, oziroma po domače ''špaltne'', smo se navezani odpravili po ledeniku, vendar ugotovili, da je močan veter le-te zakril in se vrnili na preprostejši teren, kjer smo vadili reševanje padlega iz razpoke in izdelovali škripčevja.
Jedilnik 2017

Za popoln dan so poskrbeli nadvse prijazni Madžari, ki so nas na spodnji postaji gondole pričakali z žarom in pijačo ter prijetnimi besedami, za piko na i pa je poskrbela mati narava s svojim sončnim zahodom.

Če kogar koli zanimajo vodenja, tečaji, delavnice in izleti, se lahko obrnete na Petro ali Roka na njuni uradni spletni strani. V kratkem sledita še dve ledeniški delavnici, kmalu pa se začnejo tudi plazovni in turni tečaji. Za tiste najbolj sladkosnede pa seveda izleti v obljubljeno mesto Chamonix in heliskiing od februarja naprej.

Hvala za branje in upam, da se čimprej srečamo na snegu.
Simon


1 komentar: