nedelja, 12. februar 2017

Prva tekma in prvič na turnih smučeh

Moja prva tekma

Če sem v preteklih dveh mesecih že nekaj časa posvetil gledanju v tla - to je skoraj vse kar lahko delaš med treningi, sem se odločil, da bi se mogoče preizkusil tudi na kakšni tekmi tekmovalnega turnega smučanja. In sem se prijavil na Državno prvenstvo v vzponu - Zvoh Night Attack. Tja sem odšel povsem brez pričakovanj, iz čiste zabave.

Sicer daleč od tega, da bi konkuriral najboljšim, vendar sem z rezultatom super zadoovljen. Od 42 turnih smučarjev sem dosegel 17. mesto, kar je bilo nad mojimi pričakovanji. Kljub temu pa vem, da sem storil par napakic tako, da bi lahko bil še višje. No, mučenje mi je bilo tako všeč, da sem se odločil nastopiti na vseh nadaljnih turnih tekmah, haha. Naslednjo nedeljo je Državno prvenstvo v Rally-ju in samo upam lahko, da bom mel kolikor toliko hitre menjave. Ponovno pa grem tja spet zgolj za zabavo in se že veselim.


Na frišnega s turnimi dilcami

Edino kar sva uspela spravti skupaj na Voglu :) 
V torek, ko je vse kazalo, da se bo pokazal sonček, sva z Anžetom suvereno odletela na Vogel z namenom narest par dobrih fotk. Vremenski in snežni pogoji so bili tako dobri, da sva po dveh urah raje odšla nazaj v Ljubljano. :)

Naslednji dan, na praznik, pa se nam je bolje izšlo. Sicer v smeri vse ovčjereje - na Viševnik, smo se odpravili Anže, Miro, Boštjan in jaz, a smo kmalu šli z ritjo za nosom, tja kjer smo že večkrat bili deležni dobrih pogojev medtem, ko je bila povsod naokrog snežna podlaga bolj skromna. In tudi tokrat smo dobili kar smo iskali, četudi za kratek čas.

Že po drugem spustu se je sneg rahlo ojužil in nato pomrznil, zato smo se odpravili nazaj proti Rudnemu polju. Ker sem po naši zabavi imel še druge opravke, sem preostanek časa izkoristil še za krajši trening. Tako se je v sredo nabralo dobrih 7 ali slabih 8 ur na smučkah.

Anže je naredil odlične fotke in tale spodaj je definitivno moja najbojša smučarska fotografija do sedaj.

Tudi z ožjimi smučmi se da, samo filing je malce bolj strašljiv. :)


Prvič sem tudi smučal s turnimi in ne freeride smučmi. Lahko rečem, da nisem še povsem vajen ožine smuči, vendar mi z vidika teže in hitrosti navzgor zelo ustrezajo ... Govorim o Elanovih smučeh za naslednjo sezono - Ibex 84 Carbon. Kljub temu, da so to daleč najožje  in najlažje smuči, kar sem jih kdaj uporabljal, sem z malce časa in prilagoditve prišel do spoznanja, da bi se dalo z njimi odpeljat tudi kak hitrejši spust, vendar seveda s svojimi omejitvami. Za tri-mestne hitrosti bom definitivno še vedno raje peljal široke plohe. :)Spet doma

Pa ne doma v Ljubljani, ampak doma v objemu Begunjščice. Prvič letos sem se odpravil na Zelenico in če sem je bil lani spomladi že naveličan, sem se prihoda na Ljubelj v petek zelo razveselil. Gužve ni bilo in z največjim veseljem sem se spet zapodil dvakrat gor in dol po Centralnem plazu in dve urci je minilo kot bi mignil. Včeraj sem ponovno odšel gor, ampak najprej prvič in zadnjič v življenju na Triangel, do koder sem naredil trening, potem pa še malo na Centralnega ... Ko sem že mislil it domov, sem srečal Jana, Krištofa in Luko in seveda odšel narest še par zavojev. :)

Fantje, hvala za špuro :)


Razlika v časih od lani pa je očitna ... Če sem lani od začetka pobočja do vhoda Centralne grape potreboval skoraj slabo uro, zdaj brez divjanja in večjega napora pridem v dvajsetih minutah ... Prav tako do koče Vrtača - slabih 14 min, pa še to v intervalih in ne konstantnem tempu. Za primerjavo - lani sem vedno porabil med 20 in 30 minut. Dokaz, da se trening obrestuje! Mogoče na treningih ni prijetno, ampak je zato užitek, ko greš smučat, toliko večji, da na treningu z veseljem skloniš glavo in guraš dalje ...Elan Ibex 84 Carbon 2018

Zaenkrat še ne morem veliko povedati o smučeh, lahko pa rečem, da so izredno lahke, igrive in pripravljene ne marsikateri izziv. Moj najlažji smučarski set sestavljajo:

- Ibex 84 Carbon (Ja, je malce težja od XTL verzije, vendar je zato trša)
- vezi Dynafit Superlite 2.0 12
- kože Pomoca Race Pro 2.0 ali Free Climb 2.0

Tomažu in Dynafitu se moram izredno zahvalit za zgoraj omenjene vezi. Najlepša hvala za podporo, Tomažu pa želim hitro okrevanje.

Vezi so mešanica pravih temovalnih vezi z izredno nizko težo, a so za razliko od njih močnejše. Dodan je DIN standard 12, torej po moči so izenačene z Radical FT 2.0, vendar so od njih lažje za skoraj kilogram.

PS:

Dodajam še tole :)
https://soundcloud.com/val202/ilka-stuhec-zadnja-minuta-smuka-st-moritz !!!!

Ni komentarjev:

Objavite komentar